Kayseri'de bir dokun bin ohh işit

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Çoğu kentimize gidin. Var mı bir sıkıntı diye sorun; halkına, sanayicisine, il yöneticisine.

 

Onlara teşvik verildi, bunların denizi var, çok istedik ama olmadı, çok çalıştık ama hakkımızı yediler, onlar daha çok kazanıyor gibi bir sürü laf duyarsınız. Yani bir dokunursunuz bin ahh işirtirsiniz. 

Kayseri'ye gelin sorun bakalım. Aldığınız cevaplar sizi şaşırtır. Hiç mi olumsuz birşeyler olmaz bu şehirde desenizde, sonucu değiştirmez, hep olumlu söylemler duyacaksınızdır. Bu şehirde kriz oldu olacak denmiyor, yandık bittik denmiyor. Onlara bu verildi, şunlara bu yapıldı denmiyor. İl yöneticilerinin birbiriyle hizmet yarışında olduğunu söylebiliriz. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes ile yatıp kalkıyor resmen.  Başkan, 275 milyon euroluk yatırım bedeliyle, il ekonomisine 200 milyon euro katkı sağlayacak, 5 bin kişiye iş imkanı sunacak, Türkiye'nin Davosu olması hedeflenen Erciyes  Dağı projesine odaklanmış. 

Sanayi Odası, firmaların ihracatını, katma değerli ürün üretimini artırmak için çalışıyor. Başkan Mustafa Boydak, dünyada olup bitenleri ayrıntılı izleyip fırsatları ve tehdihleri iş dünyasıyla  sık sık paylaşıyor. En son Meclis Başkanı Nurettin Okandan'ı ziyaretimizde de üniversite sanayi işbirliğine yönelik grişimlerini ve olumlu gelişmeler yaşandığını dinledik. 

Ticaret Odası, 14 bine yaklaşan üyesine bir çok konuda eğitim vermeye çalışıyor.  Ticaret Borsası, birçok kuruluşla sektörlerin sorularına dair çözüm üretmeye çalışıyor.

Kayseri OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, kendi enerjilerini üretme sevdasında şimdilerde. İncesu OSB Başkanı Halit Özkaya, Mimarsinan  OSB Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Osb'lerde boş kalan yerlerine yatırımcı çekmek için uğraşıyor. 

Kayseri Serbest Bölgesi'nde de durum farklı değil Kayser AŞ Genel Müdürü Mehmet Özkantar, Serbest Bölge Müdürü Necdet  İnal ve Serbest Bölge İşadamları Derneği Metin Kantarcı, serbest bölgelerle ilgili çıkacak yeni kanun için çok çok çalıştılar. Şimdilerde bu kararın çıkmasını bekliyorlar. Serbest bölgelerdeki yatırımcı  lehine çıkması beklenen kararla en ucuz maliyetlere sahip serbest bölge olma avantajıyla en fazla yatırımcı çeken bölge olacaklarını düşünüyorlar.

Diğer taraftan Mobilya Gelişim Konseyi,  Mobilyacılar Odası, Gesiad, Müsiad, Tümsiad, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu ve diğer STK'lar nasıl  firmalarımızın rekabet gücünü artırırız, nasıl firmalarımızı eğitiriz, nasıl yeni girişimciler çıkartırız derdinde.

Kısaca Kayseri'de bir dokunduğunuzda bin ahh yerine bin ohh işitiyorsunuz. Olumsuzlukları çalışkanlıklarıyla kendi lehine çevirmeye çabalayan Kayseri'nin diğer illerimize de örnek olması temennisiyle.  

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024