Kayseri'de hareket bereketi getiriyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

 

Son günlerde, haftalarda hatta aylarda herkesi bir tatil heyecanı sardı gidiyor. Kayseri dışında her yerde sohbetlerin asıl konusu tatil olurken, Kayseri'de 'Cumhurbaşkanı senin tesisine geliyor mu', ' Başbakanı açılışımıza nasıl getirtiriz', 'Bursa'da kaç tesis gezeceğiz', 'Antalya'daki işadamları bizim firmaya gelir mi',  'Bu ay sonunda firmamda ne kadar kar elde edebilirim', 'Uluslararası şampiyonanın tanıtımını nasıl yaparız', 'Yurt dışından bu hafta kaç heyet getirebiliriz'  gibi konular konuşuluyor.     

Bakın herkeslerin tatil yaptığı bir iki hafta içinde Kayseri'de kısaca neler yapılmış;
- 23-30 Haziran tarihleri arasında Talas Belediyesi tarafından organize edilen  3. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda 8 ülkeden 28'i yabancı toplam 142 pilot yarıştı.

- Ses getiren büyük organizasyonlarıyla bilinen 880 üyeli  Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Kayserili iş adamları ile Filipinler, Sudan ve Bulgaristanlı iş adamlarını bir araya getiren Kayseri Ticaret Zirvesi düzenledi. GESİAD bu zirvenin hemen arkasından Nijer'in ilk 5 büyük belediyesi olan Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey'in belediye başkanlarını Kayseri'ye getirerek yatırım ve işbirliği görüşmeleri yaptırdı.

- Sami Boydak başkanlığında TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Bursa'nın önde gelen firmalarını ziyaret etti. Daha önce de Konya, Gaziantep ve Manisa illerine ses getiren iş gezileri düzenleyen kurulun 20  üyesi Bosch otomotiv tesisleri, Yeşim tekstil, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Zorlu Holding Korteks, Boyteks, Coats gibi tesisleri yerinde görüp inceledi.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji Bakanı  Taner Yıldız'ın katılımıyla 100 milyon TL'lik 5 sulama tesisinin açılışı yapıldı.  

- Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği  20'nin üzerinde üyesiyle 3 günlük bir programla ilin önde gelen tesislerini gezerek  Kayseri'yi yakından tanıma fırsatı buldu. Turizm kentinden gelen işadamları ve iş kadınları Erciyes Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanından bilgi alırken Develi Saray Çiftliği, Saray Halı, Şahin Sucukları, Hes Kablo, İstikbal Mobilya, Hasçelik ve Elmacıoğlu tekstil firmalarını gezdiler. Gezi programında yer alan DÜNYA Gazetesi Antalya Temsilciği muhabiri Duygu Şahin'in aktardığına göre Antalya heyeti  programdan memnun dönmüş.

- 27 yıllık tecrübesiyle Kayseri'de başarılı işlere imza atan inşaat sektörünün önemli isimlerinden Kınaş İnşaat'ın Kınaş Plaza açılışına  Enerji Bakanı Taner Yıldız, TUSKON  Başkanı Rızanur Meral, Tüm İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Yaşin gibi önemli konuklar katıldı. 

- Yakın bir tarih öncesinde adeta kapanma noktasına gelen Türkiye'deki şeker üretiminin yüzde 14'ünü gerçekleştiren Kayseri Şeker Fabrikası AŞ son 19 aylık dönemde ortaya konulan disiplinli çalışma yapısı, tasarruf tedbirleri ve çiftçi odaklı yatırım planları ile 2011-2012 bilanço dönemini 71 milyon 608 bin 683 lira net kar tutarı ile kapatarak kar rekor kırdı.

- Boyteks Halı açılışı, Femaş  Fabrika gezisi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne katkılarından dolayı hayırseverler için düzenlenen ödül töreni, Mimarsinan OSB gezisi ve Abdullah Gül Üniversitesi'nde gelinen son aşamayı yerinde incelemek için memleketi Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül'ün ziyareti  ve son olarak Başbakan'ın toplam 140 milyon TL tutarındaki belediyelere ait projelerin açılışı için geldiği Kayseri'de hareketli günler yaşandı.

Kayseri'ye iş yaparak mutlu olan insanların kenti diyebiliriz. Kayseri'nin ülkemizdeki ve dünyaki krizlerden  diğer kentlere göre hep daha az etkilenmesini gece gündüz, yaz kış demeden çalışmasına bağlayabiliriz. Yani kısaca Kayseri'deki hareket bereketi de beraberinde getiriyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024