Kayseri'den Van'a uçacağız

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

 

 

 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Hasyüncü ile 2010 yılında yapılan bir röportajımızda yurt dışından bir grup gazetecinin Kayseri'ye geldiğini gazetecilerden birinin, gelirken kafasında bir çok ön yargıyla geldiğini, bir çok konuda uyarıldığını ancak Kayseri'yi bir Avrupa kenti gibi gördüğünü ve insanlarının çok saygılı olduğunu söylediğini paylaşmıştı. Halen Anadolu'dan korkulduğunu görünce Hasyüncü, üzüldüğünü ifade etmişti.      
Kendi ülke sınırlarımız içerisinde de benzer kaygılarımız olduğuna dikkat çeken Hasyüncü, bir toplantı için Van'a gittiğini sabah akşam iki uçak seferi olduğunu düşündüğünü ancak günde 9 sefer olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizlemeyeceğini de bildirmişti. Bizim daha ülkemizi yeterince tanımadığımıza bazı noktalarına gitmeye çekindiğimize değinen Hasyüncü, yabancının bizi tanımasını beklemenin yanlış olduğunu anlatmıştı.   
Bu bilgiyi niye aktardığıma gelince son yıllarda hava ulaşımında ülke olarak çok yol aldık Uçak fiyatları neydeyse otobüs fiyatlarından daha ucuz. Yani artık hem yurt dışı hem de yurt içi istediğimiz her yere zaman tasarrufu sağlayarak çok daha az maliyetle gitme lüksüne sahibiz.  
Muhabir arkadaşım Ramazan Sönmez ile Kayseri'nin havadaki trafiğini merak edip bir araştırma yaptığımızda Şubat ayı itibariyle artık Kayseri'den Van'a direkt uçulacağını öğrendik. Uçuşları Borajet gerçekleştirecek. Ben de bu uçuşları sabırsızlıkla bekliyorum. Neden derseniz Van'da güneşin doğuşunu izlerken otlu peynirli kahvaltıların tadına doyulmayacağını o kadar çok dinledim ki anlayacağınız fırsat ayağıma kadar geldi.      
Van'daki kahvaltı keyfi bir yana Kayseri'nin oturmuş bir havayolu ulaşımının olduğunu söylemek mümkün.  THY,  Atlasjet, Anadolujet, Pegasus ve Sun Express'in İstanbul, İzmir ve Antalya'ya ilin ihtiyaçları doğrultusunda yeterli sefer düzenlediğini aktarabiliriz. Dış hatlarda ise Düsseldorf, Stuttgart, Amsterdam ve Cidde'ye doğrudan uçuşlar var. Kış döneminde 2-4 olan yurt dışı sefer sayısı yazın gurbetçilerin etkisiyle 30'a kadar çıkıyor. 2007 yılında yolcu trafiği iç hatlarda 575 bin 473, yurt dışında 189 bin 833 kişi olurken, 2012 yılında iç hatlarda 1 milyon 24 bin 103, yurt dışında 234 bin 628 kişi şeklinde gerçekleşti. 
İhracat pazarlarının genişlemesi, Erciyes Dağı Projesi gibi nedenlerle kentin, havaalanına yönelik iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını zorunlu kılıyor. Havaalanının sivil havaalanına dönüştürülmesi ve bölgesel bir havaalanı olarak kentin başka bir noktasına taşınması yönünde söylentiler olsa da mevcut yerinde devam edeceği ve doğu bölgesi yönünde genişleme çalışmaları yapıldığı da edindiğimiz bilgiler arasında. Kayseri'nin hava trafiğine yönelik paylaşacağımız bilgiler şimdilik bu kadar. 
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024