Kayserigaz 10 yılı geride bıraktı

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Türkiye’de şehir dağıtım  ihalelerinin ilkini  Kayseri’den başlattı. Yıl 2003.  Kayserigaz o tarihlerdeki adı HSV ile bu ihaleyi 30 yıllığına aldı. 10 yıllık süreçte 366 bin abone ulaşan Kayserigaz,  yeraltına 226 kilometre çelik hat, 2 bin kilometre polietilen hat döşeyip sadece bu yıl 30 bin yeni aboneye ulaştı. Geçen 10 yıllık süreci kısaca bakacak olursak;

2004 yılında Altın Kaynak Doğalgaz Altyapı yatırımlarının başlaması ve konutlarda ilk doğalgaz kullanılması.

2007 yılında şirketin Çalık Grubu'na devri, şirket isminin Kayserigaz olarak değişmesi, Kayserigaz yerleşkesine taşınılması, ilk kampayanın yapılması.

2008 yılında yüzde 39,9 hissenin Ewe Enerji AG’ye devri, Sap I-SU kullanımına başlanması, 200 bin abone sayısına ulaşılması, yüzde 80 hissenin Ewe AG’ye geçmesi.

2009 yılında Kayserigaz maskotu Dolgi’nin doğması, Sap CRM kullanımına başlanması,  Kayserigaz adının tescillenmesi.

2010 yılında “0 faiz 15 ay taksit kampanyasının başlaması”, İş Zekası Projesi uygulamasına başlanması, ISO 27001 Bilgi Güvenliği belgesi alımı.

2011 yılında ev kampayasına başlama,  ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Belgesi alımı, 30 bin abone sayısına ulaşılması.

2012 yılında Gas&Power Türkiye Enerji Zirvesi Kayseri’de gerçekleştirildi, PTT’lerden dağalgaz faturası tahsil edilmeye başlandı, EPDK tarafından doğalgaz dağıtım şirketleri  parekende satış tarifesi belirlendi.

Dolu dolu geçen 10  yıl sonunda Kayserigaz, 10'uncu yaşını çeşitli etkinliklerle kutladı.  Develi Doğalgaz Kaynak Töreni, Kayserigaz SCADA Merkezi Açılış Töreni, 10'uncu yıl heykeli açılışı ve  Kayserigaz Doğalgaz Eğitim Evi açılışı yapıldı.

Son olarak da Ommer Otel’de Kayseri’de çok alışkın olmadığımız  güzel bir kutlama yapıldı. Bu kutlamaya EWE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Williem Schoeber, EWE Turkey Holding CEO’su Bekir Sami Acar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı . Kemalettin Cengiz Tekinsoy, EWE Holding CFO Frank Quante ile EWE’nin İstanbul, Bursa ve Kayseri’den çok sayıda çalışanı katıldı. Kutlamanın en büyük süprizi de  EWE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Williem Schoeber, EWE Holding CFO Frank Quante ve Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’nın birlikte sergiledikleri trio idi. Özellikle Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’nın saksafondaki performansı çok keyifliydi. Tüm misafirlerin eşlik ettiği şarkı, salondaki 10 yıllık kardeşliğin, dostluğun ve birlikteliğin sesi gibiydi.

Son söz olarak  hizmet yolunda Kayserigaz’a nice başarılı yıllar diliyoruz .

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024