Kayserililer Filipinler’de şirket açtı

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

 

Kayserili 4 firma “Filipinliler sıcak kanlı, burada iş yapabiliriz” deyip Filipinler’de şirket açtı. 

2012 yılında TUSKON Türkiye Dünya Ticaret Zirvesiyle başlayan ve 2012 Kasım ayında Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından Filipinler’e yapılan iş gezisinde kurulması kararlaştırılan şirketin açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleştirilen açılış törenine Filipinler’in iş ve bürokrasi dünyasından önemli iş adamları katıldı. Şirketin adı Time Foreign Trade Anonim Şirketi.  Şirketin ortakları Ezinç AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç, Anadolu Mermer Grubundan Veysel Çığcı, Tuna Çelik Kapı’nın CEO’su İsmail Tuna ve Envai Gruptan Abdülkadir Özlemoğlu. Ayrıca bu oluşumda Kayserili işadamlarının Filipinli ortakları da var.  Bu firmada Kayseri 4 işadamının markalarıyla beraber Kayseri’deki 10’dan fazla markanın Filipinler bayiliği yürütülecek. Ayrıca firmanın Kayseri’de de şubesi faaliyet gösterecek. Bu olumlu gelişmeyi değerlendiren Filipinler- Türkiye Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, iki ülke arasındaki ilişkilerin her yıl figürsel ve matematiksel olarak katlanarak büyüdüğünü söyleyerek Filipinler’in gelecek 10 yılda Pasifik’in yükselen güneşi olacağını bu nedenle Türk işadamlarının bu fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor.

Filipinler’deki Time şirketinin kurulmasına vesile olan TUSKON’un Dünya Ticaret Köprüsü programıdır. Geçen yıl Kayseri GESİAD’ın da aralarında bulunduğu 5 şehirden 112 iş adamı Filipinler’e gitmişti.  Daha sonrasında da Filipinli işadamları ve ülke yöneticileri Türkiye’nin çeşitli kentlerinde ağırlanmıştı.  Ve bu görüşmelerin meyvelerinden biride Kayserili firmaların kurduğu şirket oldu.  Bu şirketin diğer bir önemi de bu yıl 20. Yaşlarını kutlayan Kayseri GESİAD için güzel bir gurur kaynağı olması.

Bu yazının asıl yazılma nedenine gelecek olursam.  Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de son yıllarda ortaklık yapısı ile yürütülen şirketlerin azaldığını, kurulan şirketlerin de bölündüğünü ve sonrasında olumsuz sonuçlarını, başarısızlıklarını konuştuğumuz son dönemde hem iş dünyasına hem de bizlere moral olması.

Kayseri’nin tanınmış, sevilen, işlerinde başarılı 4 isminin bir amaç için bir araya gelip bir şirket kurması bence kayda değer bir gelişme. Umarım bu şirket çok başarılı olur ve Kayseri’de yeni ortaklıklara vesile olur.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024