28 bin kadın ve çocuğa eğitim verdi, hedef 100 bin

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR
Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR EKONOMİ GÜNLÜĞÜ julide.yigitturk@dunya.com

Gelecek yıl 25’inci yılını kutlayacak olan Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), kadın, genç ve çocukları odağına aldığı üç ana projede şimdiye kadar 28 bin kişiye ulaştı. TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, “Hedefimiz bu sayıyı 100 bine çıkarmak” dedi.

Akfen Holding’in kurucusu olduğu ve Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), gelecek yıl 25’inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, üniversite gençlerine yönelik ‘Bireysel Gelişim Programı’, çocuklara yönelik ‘Uluslararası Ödül Programı’ ve kırsal bölgede yaşayan kadınlara yönelik üç proje yürüten TİKAV’ın çalışmalarını ve 25’inci yıla yönelik hedeflerini anlattı.

20 yılda 20 bin genç katıldı

 TİKAV; dünyada 130’dan fazla ülkede uygulanan ve 14- 24 yaş aralığındaki gençlere yönelik gönüllü bireysel gelişim programı olan Uluslararası Gençlik Ödül Programı’nın Türkiye Koordinatörü... Program; gönüllü hizmet, fiziksel gelişim, beceri geliştirme, macera ve keşif yolculuğu bölümleriyle gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, özgüven ve öz disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.

Türkiye’de de 20 yıldır uygulanan programa 20 bini aşkın genç katıldı. Program, şu anda Türkiye’de 147 aktif ödül merkezi, 8 binden fazla aktif katılımcısı, bini aşkın aktif gönüllüsü ile faaliyetlerine 34 ilde devam ediyor.

Eylülde Edinburgh Dükü Prens Edward’ı İstanbul’da ağırladıklarını hatırlatan Pelin Akın Özalp, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne denk gelen bu özel turnuva, aynı zamanda TİKAV koordinasyonunda, gençlerimizin bireysel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Uluslararası Gençlik Ödül Programı’nın ülkemizdeki 20’nci yılını da kutlamamızı sağladı. Prensin ziyareti ile ödül programını kendi okullarında uygulamak isteyen kurumların ilgisi ile karşılaştık. Ziyaret sonrasında şimdiye kadar ulaştığımız 20 bin genç sayısını kısa zamanda daha da artıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

"Diksiyon dersi veriyoruz"

1999’da Akın Vakfı olarak kurulan TİKAV, bugün özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki gençlere fırsat eşitliği sağlamak için özel eğitimler veriyor. Pelin Akın Özalp, bu eğitimleri şöyle anlattı: “1999’dan beri bölgelerdeki gençlere halk önünde konuşma, özgüven, diksiyon, protokol ve dans gibi konularda dört yıl eğitim veriyoruz.

Şiveli konuşan bir genç, batıdaki gençlerle aynı imkânları sağlayamıyor. Bunu azaltmayı hedefleyerek yola çıktık. Akfen Yenilenebilir Enerji'nin yatırımlarının olduğu kırsal bölgelerde 2017’den beri gerçekleştirilen ‘Evde Okullu Olduk’, ‘Önce Sağlık’, ‘Hijyen Sağlıktır’ ve ‘Tasarruf Evimizde Gelecek Elimizde’ projeleri ile şimdiye dek 7 bin kadına yüz yüze eğitim verildi. Dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 28 bini aştı.”

“İspanya’da yaşlılar evinde hizmet verdim”

Pelin Akın Özalp de Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında yurt içinde ve yurt dışında toplumsal hizmet projelerine, özel kamplara katılmış. Bununla ilgili bir anısını esprili bir dille şöyle anlattı: “İspanyolca öğrenirken İspanya’da bir yaşlılar evinde toplumsal hizmet yaptım. Benim için çok iyi bir pratik oldu çünkü yaşlılar çok konuşkandı.”

65 iş insanı depremzedeler için golf oynadı

Antalya, hafta sonunda Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünyanın prestijli golf turnuvaları arasında gösterilen Edinburgh Dükü Kupası (The Duke of Edinburgh Cup), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılında TİKAV koordinasyonunda Belek’te düzenlendi. Turnuvanın amacı depremzede çocukların ödül programına dahil edilmesi için kaynak yaratmaktı.

Turnuvaya; Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, Koray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selim Koray, TİM eski başkanlarından ve Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı gibi iş dünyasından isimler katıldı.

Açık artırmada 500 bin TL toplandı

Yerli ve yabancı 65 iş insanı, yemekte düzenlenen açık artırmada Doğukan Çiğdem tablosu, Atasay tarafından turnuvaya özel tasarlanmış özel altın yüzük ve Windsor Kalesi’nde bir akşam yemeği için yarıştı. Tabloyu 4 bin pounda, Windsor Kalesi’nde yemeği 2.500 pounda iki yabancı katılımcı alırken, Korhan Kurdoğlu yüzük için artırmayı 6 bin poundluk teklifiyle kazandı. Böylece depremzede çocuklar için 500 bin TL civarında yardım toplandı. Gloria Golf Club’da gerçekleştirilen turnuvanın finalistleri de İngiltere’deki Edinburgh Dükü Kupası Dünya Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar