Buluşçu Gaziantep, inovasyon koşusunu çok sevdi

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Türkiye İnovasyon Haftası'nın İzmir ve Ankara'dan sonraki durağı Gaziantep oldu. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin GAİB) organizasyonu ile Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 3 günlük etkinlik gerçekten çok verimli geçti. Gaziantep bu organizasyona hak ettiği değeri fazlasıyla verdi ve 5 bin ziyaretçi beklenen etkinliğe 8 binin üzerinde insan geldi. 

Etminlikte Gaziantepli olan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin memleketine torpil geçtiği şakaları yapıldı. Büyükekşi 3 gün hiçbir yere ayrılmadan tüm programları takip etti.
Programı kapatırken söz alan Büyükekşi, Gaziantep’in birçok artısıyla bu organizasyonu hakettiğini vurguladı.

Başından beri güzel bir organizasyon olacağına inandığını belirten Büyükekşi, etkinliğe tüm kesimlerin sahip çıkmasıyla ne kadar doğru bir karar verdiklerinin görüldüğnü ifade edip hemşerilerine teşekkür etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı programda söz alan Hamdi Akın, Vahap Küçük, Ethem Sancak, Ali Koç, Varol Civil, Ali Saydam, Robert Tucker ve daha birçok değerli isim kendi bakış açıları ile Gazianteplilere inovasyonun 
tarifiniyaptılar. 

Gaziantepli STK yöneticileri, sanayiciler ve akademisyenlerin de katkı sağladığı programdan
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun "Eskiden icat çıkarma diye dayak yerdik, şimdi icat çıkarın para verelim diyoruz", Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nun "Kendi kendini yenilemeyen şirket sahibini yeniler. İlla bir şey icat etmemiz gerekmiyor, ama araştırma ile Ar-Ge ile yaptığınız ürünün en iyisini yapmalısınız. En iyi olmak mücadelesi verildiği zaman da işte başarı gelir", Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık'ın "Üniversitemiz sanayiciye bir proje getiriyor. Sanayicimiz bakıyor ki, projeden kısa vadede kar etme şansı yok. Sıcak bakmıyor. Ama, akademisyenlerimiz de girişimine sıcak bakılmaması nedeniyle küsüp gidiyor. Bunu aşmamız lazım. Onun için, sanayici daha özverili, akademisyenimiz daha sabırlı olmak zorunda” ve 

Sanko Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu'nun "Önemli olan fikirlerin çıkması değil, fikirlere değer katabilmek. Bunun için de insana önem vermek gerekiyor” sözleri zihnimde yer etti.
Bu tarz etkinliklerin daha da fazla yapılması dileğiyle. 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024