Fokus’un ortağı Faruk Işık Galasataray’a koordinatör oldu

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR
Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR EKONOMİ GÜNLÜĞÜ julide.yigitturk@dunya.com

Merkez bankalarından gelen açıklamalarla yön bulan ve 30 Mart seçimini gündemine alan sermaye piyasalarında yatırımcıların son günlerde en çok konuştuğu konu Galatasaray’ın bedelli sermaye artırımı süreci oldu.

Uzun süredir Galatasaray ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) arasında devam eden karşılıklı bedelli sermaye artırımı konusundaki görüş trafiği geçtiğimiz hafta yoğunlaşırken, SPK’dan sermaye artırımı onayı alınması ile sona yaklaşıldı gibi.

Geçen hafta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamalarda bizim dikkatimizi çeken ise Faruk Işık’ın, Sportif AŞ’ye Mali, Ticari, Hukuki ve İdari konulardan sorumlu genel koordinatör olarak atanması oldu.

CİNEMRE İLE FOKUS’U KURDU

Faruk Işık, finans piyasalarında ciddi bir tecrübesi olsa da pek göz önünde olan bir isim değil. 11 yıl Ata Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar üst düzey yöneticilik yapan Işık, daha sonra Bank of America Merrill Lynch’in Türkiye’deki bankasında COO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Işık, en son olarak ise Merrill Lynch Yatırım’ın Türkiye eski başkanı Kubilay Cinemre, Lehman Brothers Türkiye eski CEO’su Uzay Kozak ile Fokus Yatırım Holding ve Fokus Portföy Yönetimi’ni kurdular.

Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre, Cinemre şuanda  yönetim kurulu başkanı, Işık ise yönetim kurulu üyesi olarak görünüyor.

KURUMSALLAŞMA SÜRECİ HIZLANACAK

Faruk Işık’ın Galatasaray’da bu göreve başlaması, daha önce kulüpte böyle bir görev tanımı olmaması nedeniyle çok dikkat çekti. Galatasaray yatırımcısı şuanda sermaye artırım sürecini çok yakından takip ediyor.

Bedelli sermaye artırımında fiyatın ne olacağı konusu ise en önemli sorulardan bir tanesi. Faruk Işık’ın yeni görevinde ilk iş günü cumaydı. Işık’ın, bu görev tanımı ile kulüpte neler yapacağı merakla bekleniyor.

Analistler, Işık’ın gelişinin Galatasaray için önemli bir adım olduğunu düşünüyor. Konuştuğumuz spor analistleri, Işık ile beraber Sportif AŞ’deki kurumsallaşma sürecinin hızlanacağı yorumunu yapıyorlar. 

SÜREÇTE EN SON NOKTA

SPK en son Galatasaray Sportif AŞ’nin hakim ortağı konumunda olan Galatasaray Kulübünün sermaye artırımında tüm payları alması gerektiğini, ardından katılmak isteyen diğer ortaklara payları oranında 30 gün boyunca Külüp’ten alma hakkının tanınması gerektiğini belirtirken, Galatasaray Kulübü de hali hazırda şirkete koyduğu sermaye avansı tutarında bedelli sermaye artırımına katılma kararı aldığını açıkladı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar