Gastronomik etkinlikler de sonbaharı karşılıyor

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştiren ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? EHLİKEYF kategorisinde…

✔ Dünyanın geleneksel mutfakları İstanbul’da buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde geleneksel mutfak kültürleri üzerine düzenlenen Gastronomist 2017, 21-24 Eylül tarihleri arasında tarihi yarımadada gerçekleştirilecek… Etkinlik kapsamında İtalyan kasap Dario Cecchini, Cüneyt Asan ve Brezilyalı et ustası Andre Lima de Luca Sultanahmet Meydanı’nda bir şova imza atacaklar. Hazer Amani ve Siyez buğdayı üzerine çalışmaları ile tanınan Mustafa Afacan’ın “Anadolu’nun Genetiğiyle Oynanmamış Buğdayları”; Hint şef Abhishek Singh’in sergileyeceği “Hindistan’dan Sıra dışı Bir Ekmek” başlıklı etkinliklerin de yer alacağı Gastronomist 2017’nin programı için yukarıda başlığa tıklamanız yeterli.

✔ Kore, Türk turistleri bekliyor!

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Kongre ve İş Turizmi Departmanı Daire Başkanı Kim Kap Soo, 2016 yılında 26 bin 541 Türk turistin Kore’yi ziyaret ettiğini, bu yılın ilk 7 ayında ise bu rakamın 14 bine ulaştığına dikkat çekti. KTO İstanbul Şube Müdürü Jae Sang Lee de, firmaların Kore’ye yönelik teşvik turlarına KTO olarak nasıl destek verdiklerini anlattı. Lee, 2015 yılında 180 bin kişi, 2016 yılında 270 bin kişi, 2017 yılının ilk yarısında ise 110 bin kişinin teşvik turları ile ülkeye geldiğini ifade etti…

✔ Yapı Kredi Kültür Sanat, İstiklal Caddesi’ne yenilenerek döndü

İstiklal Caddesi’nde 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapı Kredi Kültür Sanat, yapılan renovasyonun ardından yeniden açıldı. Galatasaray Meydanı’nı camdan bir cepheyle kucaklayan binanın kitabevi, müze, sergi, kütüphane, etkinlik alanları ile İstanbul’da kültür sanat dünyasının buluşma noktası olması amaçlanıyor. Binanın şeffaf cephesi sayesinde Galatasaray Meydanı’ndan geçenler, kültür sanat merkezinin içindeki etkinliklere tanık olabiliyor. Yapı Kredi Kültür Sanat binası İlhan Koman’ın “Akdeniz” heykeline de ev sahipliği yapıyor. 

✔ En tatlı kongre!

Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu tarafından 120 yıldır düzenlenen Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi’nde 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak etkinliğe tüm dünyadan 15 bin kişinin katılması bekleniyor. 

✔ Bu konserlerde “Dizboyu Romantizm” var!

Boğaziçi Üniversitesi’nin Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin Güz 2017 programı 11 Ekim tarihinde başlıyor. “Dizboyu Romantizm” başlığıyla romantik ezgilerle süslenen programın ilk etkinliği, Ensemble Mendelssohn’un seslendireceği Brahms ve Mozart eserleri. 1997’den bu yana Klasik Müzik Konserleri’nin yöneticiliğini üstlenen Evin İlyasoğlu yönetiminde hazırlanan program için yukarıda başlığı tıklayabilirsiniz...

✔ “Su Manzaraları” Arkas Sanat Merkezi’nde…

Arkas Koleksiyonu’ndan “Su Manzaraları” seçkisi, Batı resim geleneğinin önemli bir bölümünü oluşturan peyzaj resmine ışık tutmayı amaçlıyor. 19. yüzyılın ilk yarısından 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan süreçte ortaya çıkan eserlerden oluşan seçki, Avrupa peyzaj resminin önemli temsilcilerini tek çatı altında topluyor. 71 ressamın 88 eseri 19 Eylül-29 Aralık tarihleri arasında Arkas Sanat Merkezi’nde meraklılarının karşısına çıkıyor.

✔ Biliyor musunuz?

Sabancı Üniversitesi tarafından geliştirilen gıdaların raf ömrünü uzatan nano-kil katkılı gıda ambalaj teknolojisinin, Washington D. C’de düzenlenen “American Chemical Society National Meeting” de tanıtıldığını; bu yıl 25. kez kapılarını açan WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın 13 bin 198 bin ziyaretçiyi ağırladığını; Türkiye’den ve yurtdışından markaları, dünyaca ünlü şefleri ve uluslararası gurme medyasını bir araya getirme amacıyla yola çıkan Gastro Entertainment’in 16-17 Eylül tarihlerinde yapıldığını; Rahmi M. Koç Müzesi’nde Cumhuriyet Bayramı’nın geçen yıl olduğu gibi bu sene de “Çoksesli Gösteri” ile kutlanacağını; Mado’nun Danimarka’ya Maraş dondurması satacağını biliyor musunuz? 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar