GAÜN’ün yeni rektörü Gür kişilikli bir üniversite hedefliyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) yeni rektörü Ali Gür, basın ile tanışma toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptı. Bugünkü yazımda kendini ve hedeflerini anlatan Rektör Gür’ün toplantısında bizim tarafımızdan dikkat çeken konuları aktarmaya çalışacağım.

Gaziantep Üniversitesi geçtiğimiz günlerde AB merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News’in yaklaşık 20 bin üniversiteyi değerlendirilerek yaptığı araştırma sonucu Dünyanın En İyi Bin Üniversitesi arasında 831. sırada yer alma başarısını gösterdi. Rektör Gür, bunun çok önemli olduğunu ama yeterli görmediklerini şuanda yeni hedeflerinin ilk 500 arasına girmek olduğunu söyledi.

GAÜN’ün önümüzdeki süreçte hem kente, hem bölgeye hem de ülkeye katma değer yaratacak yeni projeleri yaşama geçireceğini vurgulayan Rektör Gür, Suriye’den gelen kadınların sosyal uyumları ve rehabilitasyonlarıyla ilgili büyük bir Avrupa Birliği projesi aldıklarını şu anda onun altyapısını oluşturduklarını bildirdi.

Gaziantep’in sanayi ve tekstil kenti olması nedeniyle bu yönde projeler yürüttüklerini aktaran Rektör Gür, GAÜN’de Ar-Ge yatırımlarıyla mükemmeliyet laboratuarları kurulduğunu ifade etti.

Toplumun GDO’lu büyümeye tabii tutulmasından yakınan Rektör Gür, üniversitelerin de kontrolsüz büyüdüğünü bununda eğitimin kalitesini düşürdüğünü söyleyerek artık üniversitelerin öğrenci sayısı açısında stabilizasyona götürülmesi gerektiğine vurgu yaptı. GAÜN’ün şuan 52 bin öğrencisinin olduğunu bildiren Rektör Gür, bu sayı arttığında topluma eğitimsiz yeni bireyler kazandırılacağına dikkat çekti.

Rektör Gür, GAÜN’ü renkli, çeşitli, kişilikli bir kurum kimliğine kavuşturmak, yani tek tiplilikten uzaklaştırmanın ilk hedefi olduğunu söyledi.

“Sanayide atılım yapmış, ihracatta beşinciliği yakalamış, üç büyük üniversitesi olan bir şehirde kütüphane yoksa bu büyük bir eksikliktir” diyen Rektör, hem şehre hizmet sunacak, hem de üniversite öğrencileri ile birlikte diğer üniversitelere de hizmet verecek 27 bin metrekarelik kapalı alanı olan, içinde duşlarıyla, dinlence alanlarıyla, kafeteryalarıyla ve en önemlisi de sabah çorbasıyla 7/24 hizmet veren ve isteyen öğrencilerin de ders çalıştıktan sonra uyuyabilecekleri büyük bir kütüphane kompleksi yapacaklarının altını çizdi.

Genç, dinamik, hedefleri olan ve kendi deyimiyle özgüveni yüksek olan yeni Rektör Ali Gür’e, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024