Gaziantep, GAGİAD, Özdurak

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Ülkemizde şirketlerin uzun ömürlü olmaması tartışıla dursun Gaziantepliler nesilden nesile geçecek kurumsal, verimli, teknolojik, rekabet gücü yüksek şirketler oluşturabilmek için yola çoktan koyulmuş durumda. Bu konuda epeyce de yol alındığı söylenebilir. Bunun kanıtlar nitelikteki araştırmayı geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası yaptı. Dünyanın en rekabetçi 7 kenti arasında Gaziantep’in gösterilmesi doğrusu Gazianteplileri şaşırtmadı. Kiminle konuştuysak söylemlerimizin, yaptıklarımızın teyit edilmesidir denildi. 

Geçtiğimiz günlerde muhabir arkadaşım M.Tekin Çiçek ile Gaziantep Genç İşadamları Derneği(GAGİAD) Başkanı Taner Özdurak’ı ziyaret ettik. Gaziantep’i enine boyuna konuştuğumuz Özdurak, yeni neslin Gaziantep’te çok şanslı olduğunu söyleyerek başladı söze. İleri görüşlü, farklılık yaratmaktan, risk almaktan çekinmeyen, ortak akılla kararlar alan girişimci büyüklerinin Gaziantep’te çok sağlam temeller attığını aktaran Özdurak, “Bizlere bu başarıyı artırarak devam etmekten başka seçenek kalmadı” dedi. İlde Suriyeliler ile ilgili ciddi sorunlar yaşandığını ama panik havası olmadığını kaydeden Özdurak, ortak akılla kararlar alınmaya çalışıldığını ve güçlerini zayıfl atmadıklarını söyledi. Hem ülke hem de Gaziantep için çok büyük öneme sahip Irak’taki karışıklık ile ilgili de sakin tavırlarını sürdürdüklerinin altını çizen Özdurak, “Ticaretimiz, ihracatımız, moralimiz çok mu iyi derseniz değil ancak ‘ölürüz, biteriz’ demiyoruz”şeklinde konuştu. 

Gaziantep’in hayalleri ve hedeflerinin olduğuna vurgu yapan Özdurak, bu nedenle çözüm odaklı olmak zorunda olduklarını ifade etti. “Gaziantep’in büyüme modeli ülkeye örnek oluyor” diyen Özdurak, felaket tellallığı yapma lükslerinin olmadığını, gelecek nesillere sağlam bir yapı bırakmanın peşinde olduklarını söyledi. Krizleri her şekilde fırsata çevirebilme kabiliyetinde olduklarına vurgu yapan Özdurak, ülke gündeminin siyasetten çok ekonomi yönlü olmasının tek istekleri olduğunu aktardı. 

245 üyesi olan 21 yaşında genç ve dinamik bir yapıya sahip Gaziantep Genç İşadamları Derneği’nin Başkanı Özdurak’ın söyledikleri Gaziantep’in, ülkenin geleceği adına bizleri umutlardı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024