Gaziantepliler dünyaya artık daha kolay uçuyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Gaziantep’in nüfusu 500 bine yakın Suriyeli mülteciyi eklediğimizde 2.5 milyonu aşıyor. Türkiye’nin ekonomik büyüklük olarak 6. ili. Yıllık 7 milyar doları bulan bir ihracatı var kentin. 180’e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Ekonomi alanındaki cazibesi nedeniyle sürekli göç alan bir kent. Gaziantep’in gündemindeki önemli konulardan biri turizm.

Gaziantepliler turizmde yıllardır verdiği emeğin karşılığını sınırındaki tüm olumsuzluklara rağmen almaya başladı. Ve bu konudaki kararlı tutumuyla turizmde de ülkemizin gözde kenti olma yolunda emin adımlar ilerliyor.

Öyle ki Gaziantep UNESCO’nun tescillediği dünyanın dokuz gastronomi kenti arasında. Dünyada yükselen gastronomi turizmiyle adını duyuran kent, tarihiyle, kültürel zenginliklerinin derinliği ve zenginliğiyle ve çevre kentlerin turizm konusundaki hamleleriyle bu yıl turizm sezonuna ve sonraki dönemler için tam gaz çalışıyor. Gaziantep’in turizm konusunda elini güçlendiren “Göbeklitepe” konusuna da değinmeden geçmek istemem. Komşu kent Şanlıurfa’da “tarihin sıfır noktası” diye adlandırılan dünyanın en eski tapınağı Göbeklipe’nin gün yüzüne çıkması ve UNESCO’nun bunu “Kalıcı Miras Listesi”ne alması ve hükümetin bu yılı “Göbeklitepe” yılı ilan etmesi de Gaziantep’in cazibesini artıracak.

Kentin tüm kamu kurum ve kuruşları, stkları, işletmeleri ve de halkı Gaziantep markasını dünyaya duyurma noktasında üzerine düşeni yapıyor. Bu görevi yerine getiren kurumlardan biri de Gaziantep Ticaret Odası. Odanın yeni dönem genç ve dinamik başkanı Tuncay Yıldırım uzun zamandır Gaziantep’in uçuş trafiğini artırmak için yoğun bir çaba içerisindeydi. Gaziantep’e gelen herkese, kendinin gittiği yer yerde bu konun önemini anlatıp, “Gaziantep kazanırsa ülke kazanır” diyerek sürekli talebini yineledi. Bu çabalarda sonuç verdi.

Gaziantep hava trafiğini artıracak çok sayıda yeni sefer eklendi.

Türk Hava Yolları ve Anadolujet uçuşlarına çok sayıda yeni seferler ekledi. Gaziantep’in en fazla ticaretinin olduğu Irak’a uçuşlar başladı. Erbil’e ilk uçuş geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Gaziantepliler, artık direkt olarak Erbil, Viyana, Berlin, Düsseldorf, KKTC, Berlin ve Bursa’ya direkt ulaşabilecek.  

SunExpres de Gazianteplileri sevindirdi. İzmir ve Antalya sefer sayılarını artırdı. Ayrıca 7 dış hatta açma kararı aldı. Artık Gaziantepliler Köln, Düsseldorf, Zürih, Luton, Franfurt, Hanover ve Stuttgart’a direk uçabilecek.

İhtiyaçlar doğrultusunda mevcut sefer sayılarının artacağı ve yeni uçuşların ekleneceğini de düşünüyorum. Gaziantep’in hem ticaretini hem de turizmini artıracak bu güzel gelişmelere vesile olanları tebrik ediyorum.  

Son söz; Gaziantepliler gerçekten mutlu, sadece Gazianteplilerde değil tabii, Gaziantep’e gelmek isteyip de aradaki mesafeyi sorun edenlerde mutlu. Bahar ile çiçekler açılmaya başladı, mis gibi hava. Gaziantep’te bahar başka güzel, gelmek için çok bahaneniz var, “Uzaklarda aramayın”  diyerek herkesi Gaziantep’e bekliyoruz. 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024