Gazianteplilerin hedefleri var, duracak zamanları yok

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Ülke olarak büyük bir badire atlattık, gerçekten hepimize geçmiş olsun. Tabii zor günler henüz bitmiş değil. Umarım bu süreci de en az hasarla atlarız temennisinde bulunarak Gaziantep iş dünyasının bu süreçte çok sağlam durduğunu, işe, güce odaklandığını ve her kötü dönemde olduğu gibi ülkeye moral verici gelişmeler için uğraş verdiğini aktarmak istiyorum. Gaziantep’te toplantılar, fuarlar, etkinlikler ertelenmeden devam ediyor. Çünkü Gazianteplilerin hedefleri var, duracakları zaman yok. 

Bu yazdıklarını destekleyecek görüşe sahip olanlardan birisi de Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu. “Gaziantep iş dünyası olarak, ülkemize ve ekonomimize güveniyoruz” diyen Konukoğlu, bu süreçte ekonominin en az şekilde etkilenmesi için daha çok çalışacaklarını söyledi. 

Konukoğlu, darbe girişiminden birkaç gün sonra Gaziantep’te 23. GAPSHOES Ayakkabı Fuarı’nın açılışını gerçekleştirerek, işlerinin başında olduklarını tüm dünyaya gösterdiklerini iletti. Ülkemizde aynı sıkıntıların bir daha yaşanmamasını istediklerini bildiren Konukoğlu, Gaziantepliler olarak çarkların eskisinden daha hızlı dönmesi için üretimi canlı tutacaklarını, ihracat artışını sürdürüp, yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.  Konukoğlu, beklentilerinin devletin tüm birimlerinin içine yuvalanan bu darbe girişimcilerinden bir an önce temizlenmesi ve ekonominin yeniden gündemin birinci sırasına yükselmesi olduğunu söyledi.

İş dünyasının darbe girişiminin ardından tek vücut olduğunu belirten Gaziantep Ticaret Odası (GTO= Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise,  "Büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü hiçbir yapı ve grup kesemez" diyerek "Hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. 2020 yılı için kendimize bir hedef koyduk; Gaziantep'i 4 yıl içinde Türkiye'nin ilk 4 ekonomisi yapacağız. Bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 2 yıl önce Irak'ın Erbil şehrinde GTO olarak Ticaret Ofisi açtıklarını belirten Bartık, gelecek aylarda da İran'ın başkenti Tahran'a ticaret ofisi açacaklarını kaydetti. 

Gaziantep’te normalleşme sürecinin daha hızlı yaşandığını ifade eden Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel de kentte özellikle genç sanayicilerin ve girişimcilerin morallerini yüksek tutarak hedeflerine yönelik çalıştıklarını söyledi. Tezel, işadamlarını destekleyici ve güven arttırıcı önlemlerin hükümet tarafından sağlandığını belirterek bunun yanında, bankaların ve finans kuruluşlarının bu süreçte destekleyici, sorumlu ve yapıcı bir rol üstlenmesini beklediklerini aktardı. Yatırımların güçlü bir şekilde devam ettirilebilmesi için faiz oranlarındaki düşüşün devam etmesinin de hayati önem taşıdığına vurgu yapan Tezel,  ayrıca yabancı yatırımcıların güvenini destekleyici önlemlerin de alınması ve Türkiye’ye olan ilginin artarak devam etmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekti. 

Gaziantep’te yaşananların diğer illerimizde de yaşandığını düşünerek bu zor günlerinden de üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.  

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024