Geleceğin Fazıl Say'ı Gaziantep'te yetişiyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Son zamanlarda güzel şeyler duymaya, görmeye daha çok ihtiyacımız var. Gerginiz, mutsuzuz ve artık hepimiz kendimizi iyi hissettirecek nedenler arar olduk. 

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Özel Sanko Okulları'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdiği törene katıldık. Kapıda misafirleri Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Konukoğlu ve eşi Jülide Konukoğlu karşıladı. Her ikisinin de heyecanı hissediliyordu ama bu heyecan başka türlü bir heyecandı. Bunun sebebini daha sonra Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'ndan öğrendik.

Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen 'ROBOGAMES' Dünya Robot Yarışması'nda Ali Kağan Akbaş ve Cemil Serden Şahin dünya birincisi olurken Tekin Orkun Hengirmen, Koray Çekici ve Hasan Atakan Aslan ikinci oldu. 11-12 Yaş Yüzme Gelişim Projesi'nde 100 metre kurbağalama stilde Beril Öztürk Türkiye birincisi oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 2'inci 'Ulusal Genç Mühendisler Yarışıyor' adlı yarışmada Arda Karayılan, Fuat Şimşek ve Miray Mavi Türkiye birincisi oldu.

Ve Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali'nde dünya birincisi olan Eylül Eren, piyanosunun başına geçerek salondaki herkesi mest etti. Geleceğin Fazıl Say'ı Gaziantep'te yetişiyor duygusu herkese geçti. Konukoğlu ailesinin 16 yıl önce eğitim alanında attığı tohumun nasıl güzel meyveler verdiğine şahit olduk.

Kardeşi Adil Bey'in okul yapma ve işletme fikrine ilk etapta sıcak bakmadığına değinen Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ‘Tekstilciyiz, ne işimiz var okul işinde' dediğini ama bugün böyle başarıların elde edilmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek artık başarı sırasının Sanko Üniversitesi'nde olduğunu ifade etti.

Konukoğlu ailesi ekonomi alanında çok başarılı işlere imza attı ama atmaya devam ediyor ancak bu ödül töreninde çok farklı bir gurur ve mutluluk yaşadıklarını gördük. Öyle ki Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, program boyunca çok duygulu idi. Konuşmasını yaparken de sesi titredi, gözleri doldu. Zeki Konukoğlu, Napolyon'un ‘para, para, para' dediğini bugün o parayı kazanmak için ‘eğitim, eğitim, eğitim' döneminde olduğumuza vurgu yaparken özellikle okulun yapılmasında çok terlediği ve koşturduğu için kardeşi Adil ve Jülide Konukoğlu'na teşekkür etti.

Konukoğlu ailesinin en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu gösteren o günü siz okuyucularımızla paylaşmak istedim. Gazeteci olarak sadece işimizi takip etmek için gittiğimiz törende geleceğin bilim adamlarını, başarılı mühendislerini, yüzücüsünü ve geleceğin Fazıl Say'ı olmaya aday Eylül Eren'i görmek bizi de duygulandırdı, gururlandırdı ve umutlandırdı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024