GTB, iddialı projeleriyle dikkat çekiyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Gaziantep Ticaret Borsası( GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nu geçtiğimiz günlerde ziyaret ettik. Gaziantep’te işlerin nasıl gittiği üzerine sohbet ettiğimiz Tiryakioğlu, bugünlerde herkesin çarkını çevirme peşinde olduğunu ve Gazianteplilerin hedeflerine odaklandığını ifade etti. GTB’de hedefledikleri projelerin tek tek hayata geçmesinden son derece mutlu olduğunu gözlemlediğimiz Başkan Tiryakioğlu, Gaziantep için, ülke için elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Gaziantep denince ilk akla gelen Antep fıstığının üretimi, ihracatı ve tanıtımı konusuna kafa yoran kurumların başında gelen GTB’de, önemli çalışmalar yürütülüyor. “Fıstığı ne kadar tanıtırsak Gaziantep’i de dünyaya o kadar tanıtmış oluruz” diyen Başkan Tiryakioğlu, dünyada ilk defa fıstıkta kümeleşme olayını gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini anlattı. Antep fıstığı İhtisas OSB için Antep fıstığının en yoğun yetiştirildiği ilçelerden Nizip ile Gaziantep arasında 80 bin metrekarelik alan aldıklarını belirtti. Bu bölgede ayrıca Antep fıstığı için lisanslı depolama alanı yapacaklarını açıklayan Tiryakioğlu, bölgedeki rekoltenin tamamını karşılayacak lisanslı deponun 2017 yılında faaliyete geçmesini planladıklarını aktardı.

GTB’nin yürüttüğü önemli projelerden olan Et Borsası’nda da işler yolunda gidiyor. Başkan Tiryakioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hizmete kazandırılması planlanan yeni Et Hali ve Et Borsası’nın yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini ifade etti. Şehirde et kalitesinin daha da artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak bu projeyle Gaziantep’in et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak bir yapıya kavuşacağını söyledi. GTB’nin lisanslı depoculuk üzerine gerçekleştirdiği proje ise ülke çapında ses getirdi. Öyleki, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Elektronik Ürün Senetlerinin (ELÜS) alım-satımına ilişkin yetkilendirilmiş tek borsa olan GTB ağustos ayından itibaren Borsa Antep ELÜS Platformu ile lisanslı depolardaki tarımsal ürün ticaretini elektronik ortama taşıdı. Gaziantep, Kayseri, Mardin, Sivas, Yozgat, Mersin, Adana gibi şehirler de özel sektöre ait lisanslı depolarla sözleşme imzalıyor.

Her zaman dediğimiz gibi Gaziantepliler her koşulda çalışmaya, üretmeye, hedef koymaya devam ediyor. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun aktardıkları da bunun somut göstergesi oldu. Bardağın dolu tarafından bakmayı sevenlerden olarak Gaziantep ekonomisindeki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024