Sanko Üniversitesi’nde iyi şeyler oluyor

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Gaziantep tarih boyunca bir çok alandaki zenginliği ve avantajıyla sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin değil Ortadoğu ülkelerinin de çekim merkeziydi. Güçlü ekonomisinden dolayı yoğun göçlerin yaşanmasını artıya çevirmeyi bilen nadir kentlerdendi. Gaziantep, son 6 yıldır da sayıları 350 bini geçen Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Kentte tahmin edilemeyen bu nüfus artışı ülkemiz genelinde olduğu gibi Gaziantep’i de başlarda zorladı. Eğitim, sağlık, trafik, barınma gibi ihtiyaçlara cevap vermek eskisine göre kolay olmasa da il yöneticileri kısa sürede bu konulardaki sorunları kontrol edilebilir seviyeye getirdi diyebiiliriz.
Gaziantep’in özellikle üzerinde durduğu konuların başında eğitim ve sağlık geliyor. Sürekli büyüyen kentte eğitim ve sağlık konusunda il yöneticileri ve yatırımcılar önemli işlere imza atıyor. Bugünkü yazımda Gaziantep’in önemli kuruluşlarının başında yer alan Sanko Holding’in hastane yatırımından sonra kurduğu üniversitesinden bahsedeceğim.

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu babasının, “Hastane kapısında beklemeyen, hastanenin kıymetini bilemez” sözünü hatırlatarak bölgede iyi bir hastane ile araştırma ve uygulama üniversitesinin eksikliğinden yola çıkarak Sanko Hastanesi ve Üniversitesi’ni kurduklarını söylüyor.

Sanko Üniversitesi’nde özellikle en zor bir alan olan tıp bilimlerinde eğitimin düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Üniversitede diyetetik, hemşirelik ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinde lisans hemşirelik ve moleküler tıp alanlarında yüksek lisans eğitimi veriliyor. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi’nin hazırlıkları devam ediyor. Üniversite’nin üçüncü akademik yılında 955 öğrencisi var. Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav yaklaşık 20 yıldan bu yana hizmet veren Türkiye’nin yatak kapasitesiyle en büyük özel hastanelerinden birinde öğrencilerinin uygulamalı eğitim almasının önemine dikkat çekiyor.

Türkiye’de önce üniversitelerin kurulduğu, tıp bilimleri ile ilgiliyse ardından da afilie olacak hastanelerin arandığını aktaran Sınav, kendilerinin şansının önceden hastanelerinin olması olduğunu ifade ediyor. Sınav, afiliasyon süreçlerini başlattıklarını, bu sene klinik akademisyen kadrolarını da tamamladıklarında önümüzdeki sene klinik eğitimlere geçeceklerini bildiriyor.
Sınav, kuruluşlarından bu yana ‘Sanko yaparsa en iyisini yapar’ anlayışına uygun bir şekilde en zorundan başlayıp, en iyisini yapmanın gayretinde olduklarını anlatıyor.

Kısaca Sanko Üniversitesi’nde iyi şeyler oluyor. Devamının gelmesi dileğiyle.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024